54.224.148.23 US
 

Ovrhe: FINA od 1. siječnja vrši prodaju nekretnina i pokretnina na elektroničkim dražbama

Piše: M.R.
petak, 2.1.2015. 13:21
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: scx.hu

U SKLADU s odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona, Financijska agencija (Fina) od 1. siječnja 2015. godine, na temelju zahtjeva za prodaju kojeg Fini dostavlja sud, provodi prodaju nekretnina i pokretnina u ovršnim postupcima pokrenutima nakon 1. siječnja 2015. godine.

Postupak provođenja elektroničke javne dražbe propisan je Zakonom o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zakonom o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona određeno je da od 1. siječnja 2015. godine Fina vodi Očevidnik nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom postupku.

Očevidnik se vodi u elektroničkom obliku i predstavlja skup podataka o nekretninama i pokretninama koje se prodaju u ovršnom postupku. Očevidnik je javan, a podaci upisani u Očevidnik dostupni su putem interneta.

Podatke o nekretninama i pokretninama koje se prodaju u ovršnom postupku Fini dostavljaju nadležna tijela u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima, u ovršnim postupcima pokrenutima nakon 1. siječnja 2015. godine.

Očevidnik se vodi o svim nekretninama koje se prodaju u ovršnom postupku, a o pokretninama ako je njihova procijenjena vrijednost veća od 50.000,00 kuna.

Podaci o nekretninama i pokretninama koje se prodaju u ovršnom postupku pokrenutom prije 1. siječnja 2015. godine dostavljaju se Hrvatskoj gospodarskoj komori.
 

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije