Pad ruskih zrakoplova: Ne isključuje se nijedna mogućnost

NE ISKLJUČUJE se nijedna mogućnost kada je riječ o razlozima dviju istodobnih zrakoplovnih nesreća koje su se dogodile u Rusiji u utorak navečer, u kojima je smrtno stradalo ukupno 89 osoba, priopćio je u četvrtak ujutro ruski ministar prometa Igor Levitin koji predsjeda istražnim povjerenstvom.

"Sve pretpostavke" o kojima je dan prije glavni državni tužitelj Vladimir Ustinov izvijestio predsjednika Vladimira Putina - teroristički čin, tehnički problem i ljudski čimbenik - "i dalje su aktualne", ali "nijedna se posebno ne ističe", kazao je Levitin, kako prenosi agencija Itar-Tass, prije odlaska na mjesto prve nesreće, nedaleko od Tule, 180 kilometara južno od Moskve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čini se da su ruske vlasti spočetka odbacile pretpostavku o terorističkom činu, budući da je službeni predstavnik FSB-a izjavio za televiziju da indicije koje bi upućivale na takvo tumačenje - o kojemu su se glasila raspisala nekoliko dana uoči predsjedničkih izbora u Čečeniji - nisu pronađene prilikom prvog pregleda olupine.

Jedna od zadaća Levitinova dolaska na mjesto nesreće, kazao je također predstavnik, jest potvrditi obiteljima žrtava da će dobiti odštetu.

Ministar je dodao da će se tijekom dana sastati s predstavnicima zrakoplovne tvrtke i njezinim osiguravateljima kako bi riješili to pitanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara