Papa o križu

"ISUSOV Križ izvor je utjehe i nade za sve ljude svih vremena", rekao je papa Ivan Pavao II. koji se na taj način uključio u polemiku otvorenu u Italiji nakon što je sudac u gradu LAquli donio odluku o uklanjanju križa sa zida jedne škole u mjestu Ofeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Opća audijencija srijedom održana je danas u dvorani "Pavla VI.", a ne na Trgu sv. Petra, zbog kiše i Papa je govorio i o protekloj godini posvećenoj molitvi krunice za mir i obitelj. Papa je rekao kako križ nije samo simbol jedne vjere, već izvorom nade za sve ljude. Već nekoliko dana u Italiji vlada polemika nakon što je sudac Mario Montanaro u LAquli na osnovi zahtjeva muslimana Adela Smitha donio presudu o uklanjanju križa iz škole koju pohađaju njegova djeca.

Ministar pravosuđa Roberto Castelli potpisao je zahtjev za upućivanje inspektora u sud u LAqulu, a u javnosti traje rasprava o tome treba li ukloniti križeve iz državnih školskih učionica. Stranke pripremaju i nacrte novih zakona o tom pitanju koji će biti na raspravi u parlamentu, pošto je na snazi onaj iz 1923. iz Kraljevine Italije po kojemu je križ u učionici obavezan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara