Papa pozdravio sve bolesne u svetištu u Lourdesu

PAPA Ivan Pavao Drugi je u subotu po svom dolasku u svetište Lourdes pozdravio bolesnike koji svake godine hodočaste to mjesto.

"Želim svoj prvi pozdrav uputititi bolesnima koji dolaze uvijek u velikom broju u ovo svetište, onima koji ih prate i onima koji se brinu za njih te njihovim obiteljima", stoji u tekstu Svetog oca kojeg on nije mogao pročitati pa je to učinio francuski kardinal Roger Etchegaray.

Ivan Pavao Drugi (84) kojeg su Parkinsonova bolest i artritis učinili slabijim od mnogih bolesnih i starih hodočasnika u Lourdesu nema namjeru moliti se za jedno od čuda koje su to svetište učinili slavnim, kazali su njegovi savjetnici.

Njega je u zračnoj luci Tarbes-Lourdes dočekao francuski predsjednik Jacques Chirac kojem je Sveti otac kazao kako katolička Crkva može pomoći Francuskoj da ostvari svoje ideale slobode, jednakosti i bratstva ako budu zajedno radili za zajednički cilj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Katolička crkva želi društvu ponuditi specifičan doprinos u izgradnji svijeta u kojem se veliki ideali slobode, jednakosti i bratstva mogu stvoriti iz temelja društvenog života neumorno promičući zajednički cilj", rekao je Papa francuskom predsjedniku Chiracu.

Sveti je otac okupljene vjernike u Lourdesu pozdravio iz svog "papamobila" u kojem su s njim bili biskup Tarbesa i Lourdesa Jacques Perrier i papin tajnik Stanislaw Dziwis.

Po dolasku u svetište zvona bazilike Krunice počela su zvoniti, a Sveti je otac u špilji u Lourdesu popio vodu iz čudesnog izvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara