Papa pozvao vjernike da mu molitvama pomognu nastaviti misiju

PAPA Ivan Pavao II u četvrtak je, tijekom mise u povodu 25. obljetnice svog pontifikata, pozvao vjernike cijelog svijeta da mu molitvama pomognu nastaviti njegovu misiju.

"Na početku pontifikata tražio sam: pomozite Papi i onima koji žele služiti Kristu da služe čovjeku i cijelom čovječanstvu", rekao je 83-godišnji Papa u govoru kojeg je pročitao monsignor Leonardo Sandi, zamjenik državnog tajnika Vatikana.

Vidno umoran Ivan Pavao II pročitao je samo prve rečenice, a monsignor Sandri ga je pročitao do kraja.

"Iako zna za moje ljudske slabosti, Bog me poziva da s vjerom odgovorim na njegov poziv i dovršim dužnost koju mi je povjerio", rekao je krhki Papa na misi održanoj na Trgu Sv. Petra u Rimu, odlučan da nastavi djelovanje na čelu Katoličke crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dok zahvaljujem Bogu za tih 25 godina.... osjećam posebnu potrebu zahvaliti se vama, braćo i sestre Rima i cijelog svijeta, vama koji ste odgovarali i nastavljate odgovarati na razne načine mojim molbama za pomoć", rekao je Ivan Pavao II.

Svečanoj misi na otvorenom prisustvovalo je 150 kardinala iz cijeloga svijeta, među njima i kardinal Vinko Puljić, državne delegacije, biskupi i svećenici te oko 50.000 vjernika. Svečanosti su prisustvovali i zagrebački nadbiskup Josip Bozanić i hrvatski svećenici u Rimu.

Zvuci pjesme i zvona zaorili su središnjim Vatikanskim trgom, točno u vrijeme kada su kardinali 16. listopada 1978. godine pustili u zrak bijeli dim, objavljujući time izbor krakovskog nadbiskupa za novoga Papu.

Svečano ukrašen trijem pred Bazilikom svetog Petra, koja je bila prigodno osvijetljena, davali su cijeloj svečanosti posebni ugođaj.

Na kraju je Papa zahvalio prisutnima na jezicima delegacija koje su došle iz svih dijelova svijeta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara