Papa pozvao vjernike: Molite za mene

Ivan Pavao II. je opću audijenciju u papinskom ljetnikovcu u Castelgandolfu pokraj Rima posvetio u srijedu svome putovanju u Lourdes 14. i 15. kolovoza i zatražio od vjernika da ga duhovno prate u njegovu hodočašću u Lourdes.

Molite za mene, rekao je Papa, koji je izgledao dobro, ali mu je glas bio umoran.

Razlog najavljenog hodočašća Ivana Pavla II. Gospi u Lourdes je obilježavanje 150. godišnjice od proglašenja dogme o bezgriješnom začeću Djevice Marije. Dogmu je proglasio papa Pio IX. 8. prosinca 1854., a "četiri godine poslije Djevica se ukazala svetoj Bernadette, u jami Massabielle, predstavivši se upravo kao Bezgriješna Djevica. Zbog toga smatram darom Božje providnosti mogućnost koja mi je pružena da se vratim u Lourdes u znaku ove svjetle istine vjere", rekao je Ivan Pavao II.

Papa će tijekom hodočašća imati tri javna događaja. Prvi u subotu poslije podne bit će molitva krunice a slijedit će je tradicionalna procesija sa svijećama.U nedjelju ujutro bit će održana svečana euharistijska misa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Papa će se sam, prije odlaska iz svetišta, zaustaviti u tihoj molitvi ispred Jame.

Ivan Pavao II. je kazao da će moliti Gospu za Crkvu i svijet. Na koncu opće audijencije srijedom, Papa je pozdravio hodočasnike, a među njima i članove Folklornoga ansambla "Turopolje" iz Velike Gorice.

"Predragi, uz želju da u kulturu znadete ugrađivati kršćanske vrednote te ih istodobno čuvati i promicati u svakodnevnome životu, vrlo rado udjeljujem apostolski blagoslov svakomu od vas i vašim obiteljima", rekao je Papa.

(Hina) xst yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara