54.198.119.26 US
 

Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec s promijenjenim nacrtima odlučno u budućnost

Piše:
srijeda, 12.5.2004. 15:38
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

NA DANAŠNJEM sastanku vodstva Gospodarske zbornice Hrvatske i vodstva Županijske zbornice Čakovec te predsjednika uprave i generalnog direktora Perutnine Ptuj sa suradnicima su odlučno poduprli daljnje razvojne težnje Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec, na čijem primjeru je došlo do rasprave o GMO u hrvatskoj državi i društvu.

Poduzeće koje je dosad jedino bilo spomenuto u širokom društvenem pokretu o gensko promijenjenim organizmima u Hrvatskoj će usprkos šteti provesti sve sanacijske procese i zadržati radna mjesta, poslovne partnere i poslovično sigurnu te kvalitetnu pripremu mesa i proizvoda od peradi. Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec je bilo jedno od najbrže razvijajućih poduzeća s jasno postavljenim ciljevima i razvojnom strategijom.

Nadan Vidošević, predsjednik Gospodarske zbornice Hrvatske je izrazio uvjerenje da će Grupa Perutnina Ptuj moći sa svojim znanjem i uspostavljenim sistemom te ekonomskom moći prebroditi trenutačne teškoće, koje je doživjelo njeno poduzeće u Hrvatskoj.

U dosad već opće znanoj činjenici da je Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec bila jedino imenovano poduzeće, koje je došlo u dodir sa službeno uvoženim sojinim izolatom u hrvatsku državu, je očito također vlada te države spoznala, da je postavila hrvatska gospodarska poduzeća u nejednakopravan položaj.

Sva prehrambenoprerađivačka industrija je naime u istom vremenu kao i Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec kupovala sojin izolat, koji je bio službeno uvožen u Hrvatsku, pa zato nije bila sankcionirana tako kao Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec.

Potrošači su također imali pristup do namirnica s jednakim sadržajem kao kobasica poli te su ih mogli nesmetano uživati.

"Ne glede na sve što se je dogodilo, mi ćemo u grupi Perutnina Ptuj angažirano provesti sanaciju nastaloga položaja i potruditi se da će posao u Perutnini Ptuj-Pipo Čakovec zadržati najviše suradnika tog našeg poduzeća u Hrvatskoj," je poslije današnjeg sastanka naglasio dr. Roman Glaser, predsjednik uprave i generalni direktor Perutnine Ptuj.

Uz njega je bila iz Perutnine Ptuj na današnjem sastanku prisutna članica uprave za trgovinu i nabavu prodaju Nada Krajnc, inače također prokuristica u Perutnini Ptuj-Pipo Čakovec, i direktor Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec Predrag Šegović.

U delegaciji Gospodarske zbornice Hrvatske pa su pored predsjednika Nenada Vidoševića o položaju i ciljevima u Grupi Perutnina Ptuj pri sanaciji nastalih razmjera u Perutnini Ptuj-Pipo Čakovec bil obaviješteni također Stjepan Žerjav, predsjednik Županijske zbornice Čakovec, Dunja Konjevod, generalna sekretarica hrvatske gospodarske zbornice i Anton Kovačev, predsjednik uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Među zaključcima današnjeg sastanka u Čakovcu je bilo izraženo također očekivanje, da će Predrag Šegović kao direktor Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec doseći također aktivnije sudjelovanje tako lokalnih kako državnih organa i institucija pri otklanjanju posljedica afere GMO u poduzeću kojeg vodi.

Kasno poslijepodne je sanacijske mjere i odluke da treba Perutnini Ptuj-Pipo Čakovec vratiti njenu razvojnu energiju usprkos promijenjenim nacrtima potvrdio također nadzorni savjet Perutnine Ptuj –Pipo Čakovec pod vodstvom dr. Romana Glasera, predsjednika uprave i generalnog direktora. On je bio također obaviješten o uspješnom otklanjanju posljedica afere GMO u tom poduzeću i potvrdio rebalans godišnjeg nacrta.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije