54.92.174.251 US
 

petar rajič - hrvat s najvišim dužnostima u Vatikanu

Piše:
srijeda, 10.9.2003. 14:50
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Petar Rajič, višegodišnji dužnosnik pri Svetoj Stolici, promaknut je za voditelja Odjela za informacije i dokumentaciju pri Državnom tajništvu te imenovan dvorskim prelatom u Vatikanu, postavši tako najviše rangiranim Hrvatom unutar vatikanskih zidova.

Petar Rajič rođen je 1959. u Torontu u Kanadi, gdje se školovao i završio fakultet. Bogosloviju je studirao u Sarajevu od 1982. do 1987., kada je i zaređen za svećenika. Nakon toga vratio se u Toronto u torontsku hrvatsku župu, a 1989. krenuo je na daljnji studij u Rim.

Na Papinskom lateranskom učilištu, gdje je studirao kanonsko pravo, doktorirao je 1993. Tijekom boravka u Rimu bio je godinu i pol u Hrvatskom papinskom zavodu svetog Jeronima.

Na prvu dužnost tajnika nuncijature odlazi u Iran 1993., a od 1996. obavljao je istu službu u nuncijaturi u baltičkim zemljama, sa sjedištem u Litvi.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Od svibnja 1998. bio je jedan od osobnih tajnika zamjenika za opće poslove pri Državnom tajništvu.

Rajič je svećenik Trebinjsko-mrkanske biskupije, a sada postaje još bliži papin suradnik, jer se kao dvorski prelat treba, uz ostalo, brinuti i o privatnim audijencijama.

Rajič je u pratnji pape Ivana Pavla II. bio i na putovanju u Hrvatsku.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najnovije