Picula smjenjuje pročelnika zbog razgovora s novinarima

Picula smjenjuje pročelnika zbog razgovora s novinarima

RUDOLF VUJEVIĆ bit će smijenjen s dužnosti pročelnika za mjesnu samoupravu Velike Gorice, a razlog njegovoj smjeni u najmanju ruku je neobičan. Naime, on je došao na posao u vrijeme godišnjeg odmora i razgovarao je s novinarima što je, prema novom velikogoričkom gradonačelniku, grijeh vrijedan otkaza.

Kako saznaje Vjesnik od izvora bliskog poglavarstvu Velike Gorice, u utorak će na sjednici gradskog Poglavarstva Vujević dobiti otkaz. Jedan od razloga je razgovor s Vjesnikovim novinarom u kojem je Vujević ispričao kako je morao iz svog ureda, nakon "direktive" velikogoričkog gradonačelnika Tonina Picule i njegovog zamjenika Gorana Beusa Richenberga, ukloniti nekoliko kipića Majke Božje iz Međugorja, nekoliko međugorskih razglednica, plastificiranu molitvu Majke Tereze i minijaturnu krunicu.

Članak pod naslovom "U uredu nepoželjne krunice i razglednice iz Međugorja", a koji je početkom srpnja objavljen u Vjesniku, navodno je štetio ugledu gradske uprave i svim njezinim službenicima, kojima i sam pripada Vujević. On je, tvrde vladajući u Velikoj Gorici, davao neprovjerene i netočne informacije te tako prešao svoja ovlaštenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je abeceda revanšizma. Mogli su me smijeniti na druge načine, primjerice, raspisivanjem javnoga natječaja za mjesto pročelnika mjesne samouprave na vijeću." - izjavio je Vujević komentirajuću svoju smjenu.

No, da bi razlog zbog kojeg bi trebao dobiti otkaz još bizarniji, govori i podatak da je Vujević za vrijeme "zaostalog" godišnjeg iz 2004. godine prisustvovao konstituiranju vijeća gradske četvrti. U obrazloženju velikogoričkog dogradonačelnika piše da si je Vujević "uskratio zakonom zajamčeno pravo na godišnji odmor, a sam posao odradio nesavjesno i nepotpuno".

U utorak se očekuje njegovo razrješenje zbog ponašanja neprimjerenog javnoj upravi, a kako piše Vjesnik, Vujević smatra da je se radi o obračunu s gradskim vijećnicima koji nisu iz redova vladajuće "principijelne" koalicije SDP-HSP-HSLS-HSS-HNS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara