PISMO PUTNICE S TITANICA PRODANO ZA 13.000 FUNTI

Pismo jedne putnice s Titanica, s poštanskim žigom iz 1912., koje je poslano tri dana prije nego je brod potonuo na svojem prvom putovanju, prodano je u srijedu za 13.000 funti (18.200 eura), na dražbi u Leyburnu (sjever Engleske).

U tom kratkom pismu, Alice Lennox-Conyngham, koja je putovala prvom klasom od Southamptona do Cherbourga, priča svojem nećaku Alanu Duffu kako je navodno "nepotopivi" brod za dlaku izbjegao sudar prije nego je napustio Southampton (na jugozapadu Engleske), što se doznalo tek pred kraj putovanja.

Pismo s datumom 10. travnja 1912., u omotnici s poštanskom markom od jednog penija, služilo je njegovoj vlasnici Christian Duff, kćeri Alana Duffa, kao oznaka za obilježavanje stranica u knjizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlasnica nije bila svjesna vrijednosti poruke sve do dana kad je u razgovoru s Diane Sinnott, dražbenom povjerenicom, spomenula svoj dragocjeni "bookmark".

Titanic je potonuo u noći s 14. na 15. travnja, nakon što se sudario s ledenim brijegom. Od 2201 putnika na brodu, utopilo se 1490.

(Hina) xvrad ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara