54.80.115.140 US
 

Plaški- zaštitari osiguravali odražavanje sjednice Općinskog vijeća

Piše:
utorak, 26.10.2004. 18:37
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U Plaškom se danas održala sjednica Općinskog vijeća, čije su održavanje osiguravali zaštitari koje je angažirala načelnica općine Plaški Radmila Medaković (SDSS) kako bi spriječila dolazak nezavisnog vijećnika Borislava Kašljevića koji se danas u vijeću nije ni pojavio.

Danas je odrađen dnevni red sjednice od 19. listopada, koja se tada nije mogla održati zbog toga što ju je prekidao Borislav Kašljević tražeći materijale za sjednicu i pravo glasovanja, nezadovoljan što mu je Općinsko vijeće zbog preseljenja u drugu općinu uskratilo vijećnički mandat.

"Mi smo očekivali Odluku Središnjeg ureda državne uprave kojom se potvrđuje da je po Zakonu o prebivalištu Kašljević izgubio predstavnička prava jer smo im u srpnju dostavili svu dokumentaciju iz koje se vidi da Kašljević ne živi u općini Plaški. Ponovno smo 20. listopada djelatnicama Središnjeg ureda državne uprave u Plaškom dali na uvid svu dokumentaciju, te zapisnik sa sjednice Općinskog vijeća Plaški od 3. kolovoza 2004. na kojoj je Kašljević u zapisnik izdiktirao novu adresu u Josipdolu", rekla je Medaković.

Borislav Kašljević pak smatra da mu je i danas ponovno narušeno ustavom zajamčeno pravo da kao izabrani vijećnik prisustvuje sjednici s pravom glasa, jer mu je nova općina samo boravište, a Plaški prebivalište. Tvrdi da je razlog tako upornom uskraćivanju njegova prava da sudjeluje na sjednicama Općinskog vijeća to što on zna nezakonitosti i konkretne primjere nepotizma u radu načelnice Medaković i iznosi ih otvoreno na sjednicama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Uzalud im je što su sjednicu održali kada će sigurno biti poništena čim stigne Odluka iz Središnjeg ureda državne uprave o pravovaljanosti moga mandata", rekao je Kašljević te najavio da će načelnicu Medaković tužiti.

"Nije rješenje samo da me vrate u vijeće, ona mora odgovarati zato što provodi samovolju i tako maltretira jednog vijećnika pa ću tražiti odštetu", kaže Kašljević. On ne priznaje odluku Općinskog vijeća od 3. kolovoza o prestanku njegova mandata zbog preseljenja iz Plaškog u drugu općinu. Tvrdi da je kuću u Josipdolu dobio na privremenu uporabu u veljači ove godine i tamo "uredno prijavio boravište", ali da će prijaviti prebivalište tek kada se ondje trajno nastani.

Vladajući SDSS u Općinskom vijeću od 15 ima osam mjesta.

(Hina) xvhor yvkn

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije