Početkom idućeg tjedna zaključak Vijeća za nadzor sigurnosnih službi o Ostojićevoj predstavci

VIJEĆE za civilni nadzor sigurnosnih službi na današnjoj je sjednici raspravljalo o predstavci bivšeg ravnatelja policije Ranko Ostojić, a konačni zaključak o tom slučaju Vijeće bi trebalo donijeti početkom idućeg tjedna, izvjestio je nakon sjednice predsjednik Vijeće Vlatko Cvrtila.

Pojasnio je da je uloga Vijeća, nakon što je Protuobavještajna agencija (POA) izvijestila da je Ostojićevo praćenje odobrio Vrhovni sud, provjeriti je li se praćenje moglo izbjeći, te je li POA u tom slučaju prekoračila ovlasti, odnosno jesu li u postupku praćenja prekršena Ostojićeva ljudska prava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvrtila je krajem travnja rekao da Vijeće intenzivno radi na izvješću, uzimajući u obzir Ostojićeve tvrdnje da ga je bivši ravnatelja POA-e Franjo Turek nezakonito prisluškivao pod sumnjom da je agent CIA-e i informaciju POA-e da su mjere tajnog praćenja i prisluškivanja prema Ostojiću poduzimane po zakonu, na temelju odluke Vrhovnog suda.

Na novinarski upit je li Ostojić prisluškivan jer je bio agent CIA-e, Cvrtila je tada odgovorio da su to špekulacije i da takve navode nije vidio u obrazloženju POA-e.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara