Poglavarstvo Murskog Središća zahtijeva preseljenje graničnog prijelaza

Gradsko poglavarstvo Murskog Središća zahtijeva od ministarstava vanjskih poslova i financija da napokon odluče o statusu međunarodnoga graničnog prijelaza u najsjevernijem hrvatskom gradu, a to podrazumijeva preseljenje prijelaza iz središta Murskog Središća na lijevu obalu Mure, izvijestio je danas gradonačelnik Dražen Breglec. L

Izričito se zahtijeva preseljenje do 1. svibnja ove godine jer će zbog ulaska Slovenije u Europsku uniju i uvođenja schengenskog sustava na hrvatsko-slovenskoj granici lokacija prijelaza u središtu Murskog Središća građanima donijeti nove nevolje i otežati im svakidašnji život, posebno u prometu gradskim središtem. Kako je u zahtjevu naglasio gradonačelnik Breglec, gradsko vodstvo već godinama neuspješno pokušava riješiti to pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao najjači argument građani spominju podatak da je putnički promet na tom graničnom prijelazu bio na razini 85 posto prometa na Goričanu, najvećem međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu za putnički promet u Hrvatskoj. "Infrastrukturni uvjeti tih dvaju prijelaza posve su neusporedivi jer je Goričan znatno opremljeniji", kaže u obrazloženju zahtjeva gradonačelnik Murskog Središća Dražen Breglec.

(Hina) xvhac ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara