54.92.173.9 US
 

Poglavarstvo Sisačko-moslavačke županije - opozvani članovi HB-a

Piše:
četvrtak, 16.10.2003. 18:03
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

SKUPŠTINA Sisačkomoslavačke županije danas je većinom glasova vijećnika vladajuće većine (HDZ, HSP, HSLS, HPS, HKDU i DSU) izglasovala nepovjerenje i razriješila dužnosti članova Županijskog poglavarstva Darka Pavlaka i Đurđicu LasićVuković, članove Hrvatskog bloka -pokreta za modernu Hrvatsku, koji su u HB prešli iz HDZ-a.

Pavlak i Lasić-Vuković za članove Poglavarstva izabrani su kao članovi i predstavnici HDZ-a, a nakon VII. sabora HDZ-a prešli su u HB. Za nove članove Poglavarstva izabrani su HDZ-ovci Srećko Selanac i dr. Antonio Matoc iz Siska.

Prijedlogu vladajuće većine, koja od ukupno 49 ima 26 vijećnika, za opoziv dvoje HB-ovih članova Poglavarstva, suprotstavili su se klubovi vijećnika SDP-a i HNS-a, zatraživši da se ti prijedlozi skinu s dnevnog reda sjednice i da se Skupština izvijesti o radu Poglavarstva, kako se o opozivu ne bi raspravljalo bez argumenata i obrazloženja.

Vijećnik HB-a u Skupštini Šimun Iličić rekao je da opoziv njihovih članova Poglavarstva nema smisla. "Dok smo imali četiri vijećnika i vlastiti klub, bili smo dobri jer vladajući blok bez nas nije imao većinu u Skupštini, računajući na naše domoljublje i državotvornost, a sada, kad nam je poginuo vijećnik Mile Perković Ličan i kad su nagovorili vijećnicu Snježanu Kožić da se vrati u HDZ, tjeraju nas iz vladajućeg bloka", izjavio je Iličić.

Opozvana Đurđica Lasić-Vuković rekla je da iz Poglavarstva odlazi čista obraza. Najavila je da će aktivirati svoj vijećnički mandat u Županijskoj skupštini te da će HB preispitati odnose s HDZ-om, HSP-om, HKDU-om i DSU-om u gradu Sisku, jer bez njihovih triju vijećnika sadašnja gradska vlast nema većinu.

Županijski vijećnik SDP-a Davorin Smiljanić dao je ostavku na članstvo u toj stranci i prešao u nezavisne vijećnike, izvijestio je predsjednik Mandatnog povjerenstva Milan Ćutić.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije