Policija pokušaj ubojstva Krasniqija ne povezuje s mafijom

Policija pokušaj ubojstva Krasniqija ne povezuje s mafijom
EKSPLOZIJU automobila u kojoj je lakše ozlijeđen vlasnik Lulzim Krasniqi (39), jedan od svjedoka na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, uzrokovala je podmetnuta eksplozivna naprava, službeno je danas potvrdila zagrebačka policija koja ovaj pokušaj ubojstva za sada ne povezuje s mafijaškim obračunom.

Za sada se ne zna o kakvoj eksplozivnoj napravi i o koliko eksploziva je riječ, na koji je način aktivirana i tko ju je postavio, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovac.

Eksplozija se dogodila jučer oko 17,20 sati nakon ulaska Krasniqija u mercedes E klase, njemačkih registarskih oznaka. Krasniqi je u lakše ozlijeđen u desnu ruku, a njegov automobil koji je bio parkiran na parkiralištu u Ulici Božidara Magovca u novozagrebačkom naselju Travno znatno je oštećen, no šteta još nije utvrđena.

Borovac je kazao da policija do sada nije zabilježila prijetnje Krasniqiju, niti je on tako nešto ikad prijavio, a nije ni tražio policijsku zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit je li riječ o novom mafijaškom obračunu na zagrebačkim ulicama, Borovac je kazao da se o tome za sada ne može govoriti.

Dodao je da policija još nije razgovarala s osobama iz kriminalnog miljea. Na obavijesne razgovore do sada su pozvani očevici eksplozije i Krasniqi, poduzetnik koji je u javnosti poznat kao jedan od svjedoka na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji.

Borovac je kazao da je danas nastavljen očevid koji zbog kiše i slabe vidljivosti noćas nije bilo moguće završiti.

Krasniqi je na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji svjedočio kao prijatelj Sphejtima Taqija za čije se ubojstvo 1997. teretilo neke od optuženika.

U nekim medijima Krasniqija se dovodilo u vezu s raznim kriminalnim djelatnostima, od šverca cigareta, dilanja, utjerivanja dugova, a prozvali su ga i šefom albanske mafije u Hrvatskoj. On je to na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji opovrgnuo, optuživši novinare da pišu gluposti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara