Poljski general: Bugarski predsjednik nije napadnut u Kerbali

POLJSKI zapovjednik multinacionalne brigade u Iraku, general Mieczyslaw Bieniek opovrgao je u ponedjeljak informacije što ih je objavila bugarska vlada o napadu na predsjednika Georgija Parvanova i njegovo osoblje tijekom predsjednikova posjeta Kerbali gdje je pod poljskim zapovjedništvom razmješteno 450 bugarskih vojnika.

"Nije bilo nikakvog atentata. Nije se pucalo na predsjednika i njegovu pratnju. Bugarske snage i, naše specijalne snage i snage lokalne policije zaštitu su organizirale izvrsno", rekao je za France presse general Bieniek.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom boravka ovdje bugarski predsjednik ni u jednom trenutku nije bio u opasnosti", istaknuo je, dodavši kako je tjelohranitelj bugarskog predsjednika otvorio vatru da bi "spriječio potencijalnu opasnost". "Kerbala je posebno, sveto mjesto, no i između šijitskih skupina javljaju se povremeno sukobi", rekao je Bieniek.

Bugarska strana tvrdi suprotno. "Na žalost poljski su mediji informacije o posjetu bugarskog predsjednika iznijeli nešto ranije nego što je predviđeno, zbog čega su neki šijitski pobunjenici odmah reagirali i počeli pucati na predsjednikovu pratnju", rekao je glasnogovornik bugarske vlade Dimitar Tsonev za privatnu televiziju BTV.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara