Poplave u BiH: Najteže u zapadnim dijelovima Republike Srpske

U ZAPADNIM dijelovima Republike Srpske poplave ne jenjavaju, no vlada još uvijek nije proglasila stanje elementarne nepogode jer nisu ugroženi životi ljudi, javila je u utorak Radiotelevizija RS.

Najteže stanje je u općinama Prijedor, Laktaši i Srbac. U Srpcu je poplavljeno deset sela i vise desetina tisuća hektara usjeva, a oko 400 domova je djelomicno pod vodom. Ugroženi su i dijelovi ove općine koji su na obali Save čiji vodostaj također raste.

Razina rijeke Sane u Prijedoru iznosi 436 cm i voda stalno raste a najugroženije naselje su Tukovi gdje gdje se voda i hrana dopremaju čamcima. Razina rijeke Vrbas na obodima grada i u samoj Banjaluci je nešto opala, no stanje u naseljima Trapisti i Česma i dalje je teško unatoč činjenici da je razina Vrbasa od sinoćnjih 580 opala na 550 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hidroelektrana Bočac, južno od Banje Luke, i dalje propušta sve količine vode koje pritječu u akumulaciju jer je jezero ispunjeno do granica sigurnosti. Kiša bez prestanka pada na ovome području vec peti dan, i prema procjeni hidrometeorološkog zavoda RS tako će biti i tijekom dana.(Hina) xspod ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara