54.92.174.251 US
 

Porezna uprava upozorava na lažne inspektore

Piše:
četvrtak, 25.9.2003. 13:28
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

POREZNA uprava upozorila je danas da se na terenu pojavljuju razne osobe koje se predstavljaju kao inspektori Porezne uprave s nakanom prijevare poreznih obveznika, te s tim u ističe kako su se inspektori dužni predstaviti službenom iskaznicom, a prije započinjanja nadzora poreznom se obvezniku uručuje nalog u pisanom obliku.

Iz Porezne uprave podsjećaju da je Općim poreznim zakonom propisano da inspekcijski nadzor provode inspektori i drugi državni službenici ovlašteni za provedbu nadzora, te da su se prije početka obavljanja nadzora dužni predstaviti poreznom obvezniku predočenjem službene iskaznice i značke. Način predstavljanja ovlaštenog službenika koji obavlja inspekcijski nadzor propisan je Pravilnikom o obliku i sadržaju službenih iskaznica i znački ovlaštenih službenika Porezne uprave u kojem se navodi da su službenici koji obavljaju poslove inspekcijskog nadzora-viši inspektori i inspektori dužni poreznom obvezniku predočiti značku i službenu iskaznicu. Iskaznicom, odnosno značkom dokazuje se identitet, službeno svojstvo i ovlasti, odnosno dužnosti inspektora ili drugog ovlaštenog službenika.

Isto tako Općim poreznim zakonom propisano je da se za svaki inspekcijski nadzor izdaje Nalog u pisanom obliku koji se uručuje poreznom obvezniku prije započinjanja nadzora.

Prema tome, svaka osoba koja pristupi poreznom obvezniku a ne postupi na opisani način nije inspektor Porezne uprave već lažni "inspektor", upozoravaju iz Porezne uprave.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije