Posmrtni ostaci Trajkovskog bit će u srijedu prebačeni u Skoplje, pogreb najavljen za petak

POSMTRNI ostaci makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog, koji je prošlog tjedna tragično poginuo u zrakoplovnoj nesreći nedaleko Mostara, bit će dopremljeni u Skoplje u srijedu poslijepodne, a pogreb će se održati u petak, objavljeno je u ponedjeljak.

U srijedu ujutro iz Mostara tijelo predsjednika Trajkovskog bit će prebačeno u Sarajevo, odakle će uz najviše počasti vlasti Bosne i Hercegovine biti ispraćeno za Skoplje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tijeku cijelog dana u četvrtak kovčeg s posmrtnim ostacima predsjednika Trajkovskog bit će izložen u Sobranju gdje će mu građani Makedonije moći odati poštovanje, a pogreb će se održati u petak, izvijestio je u ponedjeljak navečer ministar rada i socijalne skrbi Jovan Manasievski. Poginuli članovi izaslanstava i posade bit će pokopani u četvrtak.

Makedonski premijer Branko Crvenkovski uputio je u ponedjeljak pismo glavnom tajniku NATO-a Jaapu de Hoopu Schefferu, u kojem je uputio molbu da se NATO založi da istražnim organima o zrakoplovnoj nesreći u kojoj je poginuo Trajkovski budu stavljeni na raspolaganje svi podaci i informacije o nesreći, te da logistički podrži istragu.

Otkrivanje istine o razlozima nesreće u interesu je Makedonije i NATO-a, ističe se u pismu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara