Powell: Američka potpora ratu u Iraku ponovno će oživjeti

AMERIČKI državni tajnik Colin Powell u četvrtak je, prigodom posjeta Danskoj, rekao kako će sve slabija potpora, koju Amerikanci pružaju okupaciji Iraka, ponovno oživjeti kad američke snage uguše oružani otpor.

Powell je posjetio Dansku želeći zahvaliti koalicijskom partneru koji nije ustuknuo pred sukobom, nakon što su koaliciju narušile odluka Španjolske, Hondurasa i Dominikanske Republike da povuku svoje postrojbe.

Anketa, koju su proveli CBS i New York Times pokazala je da sada samo 47 posto Amerikanaca, najmanje dosad, vjeruje da je napad na Irak bio ispravna odluka, a Powell priznaje da je vojska zbog "odlučnog otpora" imala "teške" tjedne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, uvjeren sam da će ljudi, kad riješimo tešku situaciju u Falluji i Najafu, priznati da imamo konce u svojim rukama te da će ankete to i pokazati", rekao je Powell novinarima tijekom posjeta Danskoj.

U najsilovitijim bitkama od svrgavanja Sadama Huseina, američke su snage pokrenule zračne i kopnene napade kako bi porazile pobunjenike u Falluji, dok su u blizini Najafa u situaciji u kojoj ne mogu napredovati.

Powell je također pozvao NATO da odigra veću ulogu u Iraku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara