Požega: Biskup Škvorčević darovao županijskoj bolnici videogastroskop

POŽEŠKI biskup Antun Škvorčević danas je na blagdan sv. Kuzme i Damjana, zaštitnika liječnika, te u prigodi proslave 6. obljetnice Požeške biskupije darovao Općoj županijskoj bolnici u Požegi suvremeni uređaj, videogastroskop, vrijedan 120 tisuća kuna.

"Tim činom želimo zahvaliti svima koji u svome radu služe čovjeku, ali i izraziti svoju solidarnost sa zdravstvenom ustanovom koja služi čovjeku i njegovu dobru. U tom služenju čovjeku mi vjernici prepoznajemo i služenje Isusu Kristu", rekao je biskup Škvorčević. Požeškoj je bolnici darovao i određenu količinu lijekova, što ih na dar Biskupija dobila od Hrvatske katoličke misije iz Nice za nedavna hodočašća u Lourdes. Uručivši darove, požeški je biskup iskazao želju da darovani uređaj uistinu pomogne u ranom otkrivanju bolesti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrijednome je uređaju, koji će služiti za ranu dijagnostiku bolesti gornjeg dijela probavnog sustava, biskupu u ime djelatnika bolnice, ali i pacijenata, zahvalio ravnatelj Željko Glavić, čestitavši biskupu 6. obljetnicu utemeljenja Požeške biskupije.

Bolesti probavnog sustava, upozorio je ravnatelj Glavić, iz godine u godinu sve su češće, tako da se danas u požeškoj bolnici obavlja više od tisuću i pol gastroskopskih pregleda na godinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara