54.198.151.201 US
 

Poziv Ministarstva znanosti za predlaganje kandidata za nacionalna vijeća

Piše:
petak, 5.9.2003. 14:09
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

MINISTARSTVO znanosti i tehnologije pozvalo je znanstvene i veleučilišne institucije da predlože do 18. rujna kandidate za članove i predsjednike Nacionalnoga vijeća za znanost i Nacionalnoga vijeća za visoko obrazovanje.

U javnome pozivu objavljenomu u današnjem dnevnom tisku navodi se da prijedlozi trebaju sadržavati biografiju i bibliografiju kandidata ili kandidatkinje, kao i barem jednu rečenicu kojom kandidati ili kandidatkinje potvrđuju pristanak na kandidaturu te kraće obrazloženje razloga za kandidiranje.

Poziv je upućen znanstvenim institutima, Rektorskom zboru, sveučilišnim senatima, Vijeću veleučilišta i visokih škola, Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, Hrvatskoj gospodarskoj komori, udrugama poslodavaca, sindikatima u znanosti te znanstvenicima i članovima akademske zajednice.

Sukladno članku 11. stavku 4. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju prihvaćenoga u Hrvatskome saboru 17. srpnja ove godine, članovi Nacionalnoga vijeća za znanost i Nacionalnoga vijeća za visoko obrazovanje ne mogu biti državni dužnosnici, rektori i prorektori sveučilišta te dekani veleučilišta, fakulteta i visokih škola.

Novi zakon definira nacionalna vijeća za znanost i visoko obrazovanje kao stručna i savjetodavna tijela od kojih svako ima predsjednika i 12 članova.

Zadaća Nacionalnoga vijeća za znanost jest briga o razvitku i kvaliteti cjelokupne znanstvene djelatnosti i sustava znanosti u Republici Hrvatskoj, a Nacionalnoga vijeća za visoko obrazovanje briga za razvitak i kvalitetu cjelokupnoga sustava visokoga obrazovanja u Republici Hrvatskoj.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije