PREDSJEDNIK MESIĆ SUSREO SE SA STUDENTIMA S INVALIDITETOM

Predsjednik Stjepan Mesić posjetio je danas studentske domove Cvjetno naselje i "Ante Starčević", te se susreo s predstavnicima udruga studenata s invaliditetom "Korak" i "Šišmiš". L

Izrazivši im potporu, predsjednik Mesić je obećao da će razmotriti mogućnost zapošljavanja neke od osoba s invalidnošću i u svojem Uredu, rekavši kako se nada da će to biti poticaj i drugim ustanovama.

Sanacijski direktor Studentskog centra Vlatko Jurišić u toj je prigodi studentima s posebnim potrebama uručio odluku o kupnji kombija vrijedna 175.000 kuna.

Nakon razgovora o tijeku sanacije Studentskog centra predsjednik Mesić je sudjelovao na tribini "Predsjednik sa studentima" na kojoj je, istaknuvši da treba reformirati visoko školstvo, podsjetio da u Hrvatskoj 13 posto studenatra završi u roku, a samo 30 posto ih diplomira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je rekao da je svjestan kako "student mora biti motiviran radnim mjestom da bi učio".

Studenti su Predsjednika upozorili na izrazito loše uvjete života u studentskim domovima "Lašćini" i "Ivanu Meštroviću", a zanimalo ih je i njegovo mišljenje o mogućoj korumpiranosti sveučilišnih profesora. "Samo ako budu funkcionirala državna tijela, neće biti korupcije", odgovorio je Mesić.

Poručio je studentima da nikad ne zaborave kako je "neznanje kombinirano s moći katastrofa za svako društvo".

(Hina) xtkol yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara