predsjednik mesić u vinkovcima

Predsjednik Stjepan Mesić, koji je večeras u Vinkovcima bio nazočan svečanosti otvorenja 38. Vinkovačkih jeseni, najznačajnije manifestacije tradicijske kulture u Hrvatskoj, susreo se s gradonačelnikom toga grada Mladenom Karlićem i vukovarskosrijemskim županom Nikolom Šaferom.

Predsjednika Mesića zanimalo je stanje u gospodarstvu Vukovarsko-srijemske županije, posebice mogućnosti osnivanja slobodnih i gospodarskih zona.

Po riječima župana Nikole Šafera, u posljednje tri godine Vukovarsko-srijemska županija primjetno je gospodarski ojačala te se nalazi među tri gospodarski najuspješnije županije u Hrvatskoj.

Na pitanje novinara o datumu parlamentanih izbora predsjednik Mesić je rekao kako on i dalje smatra da bi izbore trebalo održati na proljeće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se međutim oporba i koalicija dogovore o datumu izbora, ja neću smetati", rekao je Mesić ponovivši kako se za slanje hrvatske vojske u Irak još nisu stvorile sve potrebne pretpostavke, a jedna od njih je rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a.

Razgovorima predsjednika Mesića sa županom Šaferom i gradonačelnikom Karlićem nazočni su bili i ministar zdravstva Andro Vlahušić, predsjednici HSLS-a i HKDU-a Dražen Budiša i Anto Kovačević te saborski zastupnici Branislav Tušek, Želimir Janjić i Marijan Mašić.

(Hina) žd ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara