Predsjednik Vlade Ivo Sanader sa suprugom priredio domjenak u Banskim dvorima

U prigodi Odluke Europskog vijeća kojom je Hrvatska jučer postala kandidat za punopravno članstvo u Europskoj uniji, predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader sa suprugom Mirjanom priredio je večeras prigodni domjenak u Banskim dvorima na kojem su bili nazočni predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, visoki državni dužnosnici Sabora i Vlade, predstavnici političkih stranaka, udruga, crkveni dostojanstvenici, veleposlanici akreditirani u Hrvatskoj te brojni djelatnici iz kulturnog političkog i javnog života zemlje.

Obraćajući se nazočnima premijer Sanader je zahvalio svima koji su se odazvali pozivu na prijam u čast tog povijesnog dana za Hrvatsku, ističući da najprije želi zahvaliti hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima.

"Najprije želim zahvaliti hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima na povijesnom uspjehu za Republiku Hrvatsku", rekao je premijer dodajući da želi zahvaliti svima koji su na tom radili, članovima sadašnje i bivših vlada, zastupnicima Sabora i onima iz bivših saziva, bivšem i aktualnom predsjedniku države. Ali, istaknuo je, iznad svega želim zahvaliti hrvatskim građanima koji su iskazali proeuropsko opredjeljenje i svima nama koji imamo čast služiti Hrvatskoj dali potporu i uvjeravanje da smo na dobrom putu.

Predsjednik Vlade rekao je da je Europska unija jučerašnjom odlukom dala Hrvatskoj legitimaciju kojom se potvrđuje da je demokratska zemlja i zemlja slobodnog tržišta i da ima sve šanse biti njezin punopravni član. Istaknuo je da to nosi i obveze, te da je sada uloga na hrvatskim pregovaračima koji će to znati obaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na nama je da te obveze ispunimo, rekao je premijer Sanader naglašavajući kako je najteži put iza nas i da se ne slaže s onima koji kažu da nas najteže tek očekuje.

Jučerašnji uspjeh je uspjeh svih nas, opetovao je Sanader, zahvalivši i nazočnim veleposlanicima zemalja koje su jučer jednoglasno podržale hrvatsku kandidaturu za članstvo Europske unije.

Slavlje u prigodi kandidature za punopravno članstvo u Europskoj uniji nastavit će se na središnjem zagrebačkom trgu, gdje će biti podignuta zastava EU, a zatim će biti održan koncert na kojem će nastupiti Zagrebačka filharmonija i Pjevački zbor, pod ravnanjem maestra Vjekoslava Šuteja, te Vanna i Prljavo kazalište.

(Hina) xsšh ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara