Predsjednik Vlade Sanader putuje u Berlin

Predsjednik Hrvatske vlade Ivo Sanader u srijedu putuje u dvodnevni službeni posjet Njemačkoj, gdje će se susresti s njemačkim saveznim kancelarom Gerhardom Schroederom i drugim visokim njemačkim dužnosnicima.

Tijekom dvodnevnog službenog posjeta, Sanader će u Berlinu osim sa Schroederom razgovarati i s njemačkim saveznim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom te predstavnicima Bundestaga i parlamentarne oporbe.

Glavne teme razgovora Sanadera sa Schr?derom bit će bilateralni odnosi Hrvatske i Njemačke, gospodarska suradnja, približavanje Hrvatske euroatlantskim integracijama te aktualna situacija u regiji. U okviru susreta dvojice šefova vlada u srijedu planiran je zajednički radni ručak i zajednička konferencija za novinare.

Za srijedu je predviđen i sastanak Sanadera s predsjednikom Bundestaga Wolfgangom Thierseom te razgovori s predstavnicima Bundestaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U četvrtak će se predsjednik Hrvatske vlade susresti s njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom te s predstavnicima njemačke parlamentarne oporbe. Osim toga, Sanader će razgovarati i s predstavnicima Zaklade Konrad Adenauer i s predstavnicima hrvatske zajednice u Berlinu.

Na kraju službenog boravka, predviđeno je polaganje cvijeća pred spomenik Marku Maruliću ispred bivše vijećnice berlinske četvrti Wilmersdorf.

Među članovima hrvatskog izaslanstva, uz predsjednika Vlade Sanadera, biti će i ministar kulture Božo Biškupić.

(Hina) xil ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara