23.20.165.182 US
 

Predstavljen Izbori.net

Piše:
četvrtak, 23.10.2003. 17:53
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

IZBORI.NET 2003 (www.izbori.net), središnje hrvatske web stranice za praćenje parlamentarnih izbora, sadržava profile stranaka i kandidata, najnovije vijesti o izborima iz minute u minutu 24 sata dnevno, pregled izbornih jedinica, podatke o izbornom zakonu i tumačenje preračunavanja glasova u mandate, te niz jedinstvenih interaktivnih servisa preko kojih će se iz dana u dan moći pratiti raspoloženje građana pred izbore.

"Ideja je Izbori.net-a da posjetitelje što iscrpnije i objektivnije informira o predstojećim izborima, te da pomogne potencijalnim biračima da svoju političku opciju odaberu na temelju informacija, a ne predrasuda." – izjavio je urednik Izbori.net-a Matija Babić.

"U ovom trenutku na stranicama se nalazi nekoliko desetaka profila kandidata, a jedina stranka koja je odbila predstaviti kandidate na Izbori.net-u je HSLS, iz čije nam je središnjice poručeno kako "ne vide kako bi im to pomoglo u kampanji" - izjavio je Babić.

Kandidati su predstavljeni kroz upitnike, koji sadrže informacije o političkoj i profesionalnoj karijeri kandidata, poznavanju stranih jezika i korištenja Interneta, plaći, kao i podatke koji kandidata predstavljaju kao osobu: omiljene knjige, hobiji itd.

Na Izbori.net-u također nalaze se interaktivni sadržaji, preko kojih će se iz dana u dan moći promatrati predizborno rasploženje građana. Među ostalim, tu je e-glasanje, pri kojem posjetitelji odabiru stranku i upisuju informacije o sebi, nakon čega se automatski kreiraju profili birača po strankama.

U rubrici Izborne jedinice posjetitelj može upisivanjem mjesta ili naselja pronaći izbornu jedinicu u kojoj se nalazi. Posebno je predstavljena svaka izborna jedinica.

Ključni sadržaji Izbori.net-a bit će dodani kad budu objavljeni predizborni programi i izborne liste. Između ostalog, radi se o rubrici «Pronađite svoju stranku», preko koje će posjetitelji ispunjavajući upitnik s krucijalnim pitanjima, saznati koliko se stavovi stranaka poklapaju ili ne poklapaju s njihovim stavovima.

Na Izbori.net-u će biti predstavljene kampanje svih stranaka, koje će posjetitelji moći komentirati i ocjenjivati. Na stranicama će se moći pogledati promo materijali, te downloadati promidžbeni video i radijski spotovi.

Urednik Izbori.net-a Matija Babić najavio je da će se na Izbori.net-u odmah po zatvaranju birališta moći pratiti najnoviji privremeni rezultati, prema kojima će se raditi projekcija novog saziva Sabora. Na stranicama će se u isto vrijeme objavljivati komentari i očekivanja iz izbornih stožera, a posjetitelji će paralelno na chatu komentirati rezultate i izjave.

Najavljeno je i da će 10. studenog na Izbori.net-u biti pokrenut demo projekt digitalne demokracije.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije