Predstavljena knjiga izabranih pjesama Ernesta Fišera "Pohvala tihom slogu"

Nakladnička kuća Tonimir iz Varaždinskih Toplica i varaždinski ogranak Matice hrvatske predstavili su večeras u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu knjigu izabranih pjesama Ernesta Fišera "Pohvala tihom slogu".

O Fišerovoj poetici govorili su priređivač i urednik izbora pjesama Joža Skok i recenzent knjige književni povjesničar Miroslav Šicel.

U zbirku izabranih pjesama "Pohvala tihom slogu" ušle su pjesme objavljivane tijekom četrdeset godina u zbirkama "Nagrizeni anđeo", "Drugi silazak", "Ishodišta", "Majstori zebnje", "Sjeverozapad" i "Morje zvun sebe".

U knjizi je objavljena bibliografija, biografski portret, priređivačeve napomene i svi dosadašnji prikazi i kritike Fišerova pjesništva, a među njima radovi Srećka Diane, Stijepe Mijovića Kočana, Veselka Tenžere, Tomislava Ladana, Zvonimira Bartolića, Jože Skoka i drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fišerova poezija je vidljiv otpor "poetici kaosa i besmisla", istaknuo je Skok i dodao kako "pjesnikov domovinski kajkavski triptih potvrđuje koliko je on svojim poetskim sondama krenuo u dubinu metaforičnog pojma zemlje promatrajući svoju 'Domovinu na križu'."

Ernst Fišer (1943.) pjesnik, publicist i novinar objavio je dosad više knjiga pjesama, a autor je knjige eseja "Dekantacija kajkaviana".

Pjesnikove stihove je govorio glumac Zlatko Vitez, a Fišerove pjesme je pjevao varaždinski skladatelj i kantautor Dragutin Novaković Šarli.

(Hina) xmk yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara