54.198.78.121 US
 

Predstavljeni prevedeni dokumenti Vijeća Europe o pravima invalida

Piše:
ponedjeljak, 10.11.2003. 13:07
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

MINISTAR rada i socijalne skrbi Davorko Vidović predstavio je danas prevedene dokumente Vijeća Europe (VE) o mogućnostima unapređenja života osoba s invaliditetom.

Vidović je pritom ustvrdio da je u protekle četiri godine puno učinjeno u sređivanju naslijeđenog kaosa u pravima invalidnih osoba, ali je još uvijek ostalo neriješeno pitanje izjednačavanja materijalnih prava raznih kategorija invalida s pravima invalida Domovinskog rata.

"Iako sam još uvijek nezadovoljan stupnjem uključivanja invalida na tržište rada, sretan sam što mandat završavam s osnivanjem Fonda za zapošljavanje invalida i donošenjem novog Zakona o zapošljavanju invalida", rekao je Vidović.

Četiri publikacije, koje sadrže ključne dokumente VE o pravima invalidnih osoba, predstavljene su u Europskom domu u organizaciji Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži.

Publikacije se bave europskim zakonodavstvom protiv diskriminacije invalida, mjerama koje europske države primjenjuju prilikom zapošljavanja da bi pojednostavile profesionalnu integraciju invalida, te o primjerima dobre prakse u primjeni tehnologija koje mogu unaprijediti život osoba s invaliditetom.

Četvrta se publikacija bavi analizom psiholoških i psiho-socijalnih posljedica kohlearnih implantacija kod gluhe djece.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije