54.224.117.28 US
 

Predstojnica Vladina Ureda za ravnopravnost spolova razgovarala s predstavnicama Ženske mreže Hrvatske

Piše:
petak, 23.4.2004. 11:25
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

PREDSTOJNICA Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin razgovarala je s predstavnicama Ženske mreže Hrvatske o provedbi Zakona o ravnopravnosti spolova i modalitetima suradnje između nevladinih udruga i Ureda za ravnopravnost spolova.

Štimac Radin je izvijestila predstavnice nevladinih udruga o započetim i planiranim aktivnostima novoosnovanog Ureda za ravnopravnost spolova.

Predstavnice Ženske mreže podržale su rad Ureda izražavajući zadovoljstvo što je njegovim osnivanjem Vlada pokazala spremnost na dosljednu provedbu usvojene politike ravnopravnosti spolova.

Na sastanku su usvojeni zaključci o konkretnim oblicima suradnje Ureda i ženskih nevladinih udruga.

Štimac Radin je naglasila kako je Ured potpuno otvoren nevladinim udrugama, kako za zajedničke tako i za pojedinačne inicijative, naglašavajući pritom značenje nevladina sektora u provedbi politike ravnopravnosti spolova.

Uz Biserku Momčinović, predstavnicu Centra za građanske inicijative Poreč i koordinatoricu Ženske mreže Hrvatske, sastanku su bile nazočne i predstavnice Centra za ženske studije, Centra za žene ROSA, Centra za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN, Centra za žene žrtve rata ROSA, Autonomne ženske kuće, Ženske mreže Hrvatske, Centra za edukaciju i savjetovanje žena, Ženske sobe i Ženske grupe "Korak" iz Karlovca.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije