Premijer Sanader o izjavama ministra Žužula u Izraelu

PRMIJER Ivo Sanader ponovio je danas u saborskom aktualnom prijepodnevu Vladin stav da Palestinci imaju pravo na svoju državu, te da se oko toga moraju dogovoriti s Izraelom.

Treba biti oprezan u izjavama i slijediti našu politiku da Palestinci imaju pravo na svoju državu te da se oko toga trebaju dogovoriti sa Izraelom, izjavio je Sanader osvrćući se na kritike iz oporbe zbog izjava ministra vanjskih poslova Miomira Žužula za nedavnog posjeta Izraelu.

Istaknuo je da je zagovornik teze da je bolje reći riječ manje, nego riječ više, da možda nije trebalo ponavljati mišljenje koje EU ima oko krize na Bliskom Istoku, s obzirom da Hrvatska još nije članica Unije.

Možda se, kaže, trebalo samo zadržati na pravu Palestinaca da imaju svoju državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sanader tvrdi da je dio Žužulovih izjava izvučen iz konteksta, posebno dio u kojem govori o palestinskom vodstvu, budući da su, kaže, o tome prvo pitali izraelskog ministra vanjskih poslova, a potom Žužula.

Ministar mora Božidar Kalmeta izvjestio je da je Vlada imenovala međuresornu radnu skupinu zaduženu za nadzor Jadrana, posebno ribolovno-ekološke zone koja se, prema odluci (Sabora), treba proglasiti u listopadu ove godine.

Posao radne skupine je pri kraju, a o vrlo kvalitetnom prijedlogu zaštite Jadrana, koji počiva na osnivanju obalne straže, Vlada bi se trebala očitovati na jednoj od idućih sjednica.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je da bi polovicom godine pred Sabor trebao doći prijedlog novoga zakona o područjima od posebnog državnog interesa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara