Premijer Sanader sa suprugom i izaslanstvom u službenom posjetu Rumunjskoj

HRVATSKI premijer Ivo Sanader sa suprugom boravit će 5. i 6. ožujka u službenom posjetu Rumunjskoj, gdje će zajedno s izaslanstvom održati niz bilateralnih susreta, priopćeno je u utorak iz Ureda Vlade za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako se navodi, u izaslanstvu Vlade će biti ministar vanjskih poslova Miomir Žužul sa suprugom, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta sa suprugom, državna tajnica Bianca Matković, predstojnica Ureda predsjednika Vlade, državni tajnik Miroslav Kovačić, predstojnik Središnjeg državnog ureda za e- Hrvatsku i savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku, Branko Baričević, pomoćnik ministra vanjskih poslova, te predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vlade Ratko Maček. Izaslanstvu Vlade Republike Hrvatske također će se pridružiti vodeći hrvatski gospodarstvenici.

Kako je najavljeno, premijer Sanader će se tijekom boravka u Bukureštu sastati s predsjednikom Rumunjske Ionom Iliescuom, premijerom Adrianom Nastaseom i drugim najvišim dužnosnicima države, a očekuje se i potpisivanje više bilateralnih ugovora: ugovora o suradnji u okviru procesa stabilizacije i pridruživanja EU, o zdravstvenoj zaštititi te o ukidanju viza.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara