PREMIJERA DOKUMENTARCA "SVE O EVI" NA ZAGREB FILM FESTIVALU

Dokumentarni film "Sve o Evi" Silvestra Kolbasa premijerno je prikazan danas u sklopu 1. Zagreb film festivala, u kategoriji dokumentarnih filmova.

"Sve o Evi" intimna je priča redatelja i njegove supruge o njihovim pokušajima da dobiju dijete. Prateći kamerom suprugu u njezinoj velikoj želji da zatrudni, Kolbas, inače snimatelj, zabilježio je i njihove osobne dileme u dugom procesu umjetne oplodnje.

Snimanje filma počelo je u travnju 2001. i trajalo do ožujka 2002. Snimani su njihovi posjeti liječnicima i privatne situacije.

Silvestar Kolbas (1956, Petrovci kod Vukovara) završio je studij filmskog i TV snimanja na Akademiji dramskih umjetnosti (ADU) u Zagrebu. Radi kao slobodni snimatelj i izvanredni profesor na ADU.

Montažu tog 70-minutnog dokumentarca napravila je Anita Jurković, a glazbu za film Darko Rundek.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji dugometražnog filma na Zagreb film festivalu s različitim temama sudjeluje 11 filmova. Među ostalim, britanski "Sonov posao" o ugroženoj egzistenciji malih farmi na karipskom otočju, irski "Fall Into Half-Angel" o trapezistima, srpski "Trajno nastanjeni stranac" o hip-hop zvijezdi Edi Maajki i bosanski film "Sjećaš li se Sarajeva".

I dokumentarci se, kao i dugometražni i kratkometražni igrani filmovi, prikazuju u glavnom, natjecateljskom programu.

Nagrade "Zlatni Bib" dodijelit će se na zatvaranju Festivala, 11. listopada. Najbolji dugometražni film dobit će tri tisuće eura, a dokumentarni i kratki po tisuću eura.

(Hina) ag ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara