Press clipping domaćin i organizator 40. svjetskog kongresa agencija za praćenje i analizu medijskih objava

ČLANOVI generalne skupštine FIBEP-a ( FEDERATION INTERNATIONALE DES BUREAUX D ‛EXTRAITS DE PRESSE ) na subotnjem su  zasjedanju osim diskusije oko primanja novih članica, promjene statuta i redovnih izvještaja generalnog tajnika, glasali javno o domaćinu jubilarnog 40. kongresa agencija za praćenje medija. Uz Dubrovnik, za domaćina kandidirala se i Havana.

Četrdeset agencija sa svih kontinenata odlučile su da Press clipping d.o.o. bude organizator sljedećeg svjetskog kongresa koji će se održati u svibnju 2005. godine u Dubrovniku.

"Ponosna sam i sretna, ali čeka nas dosta organizacijskih poslova. Ova odluka samo je potvrda naše dobre suradnje sa svim agencijama, ne samo u regiji, već i u cijelom svijetu. 40. kongres bit će posebno zanimljiv zbog promjene statuta ovog pedeset godina starog udruženja koji nije mijenjan od utemeljenja. Bilo je naporno i trebalo je istaknuti prednosti Dubrovnika kao domaćina uz tako jakog konkurenta, ali ipak smo uspjeli". – izjavila je Helena Koščica, direktorica tvrtke Press clipping d.o.o.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s pravilima organizacije kongresa, posebna komisija posjetit će Dubrovnik kako bi se uvjerila da će organizacija , kao i sigurnost svih sudionika biti na visokoj razini.

U radu ovogodišnjeg kongresa u Cape Townu sudjelovala su predstavništva iz Madrida, Istanbula, Pariza, Züricha, Berlina, Livingstona, Aucklanda, Londona, Milana, Bruxellessa, Tel Aviva, Sofije, Amsterdama, Mese, Topece, Sydneya, Lisabona, Praga, Kopenhagena, Hamburga, Beča, Stockholma, Maribora, Bologne, Düsseldorfa, Tokya, Chamborcya i Clichya, te Zagreba.

Na ovogodišnjem kongresu ukupno je sudjelovalo 87 delegata iz navedenih gradova. U Dubrovniku se očekuje rekordan broj zemalja sudionica, kao i delegata. Izvršni odbor FIBEP-a predviđa da će se okupiti više od 150 predstavnika iz cijelog svijeta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara