Presude optuženima za pljačku Splitske banke

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu danas su izrečene presude trojici optuženih za oružanu pljačku poslovnice Splitske banke kod tržnice na predjelu Plokite u Splitu u siječnju ove godine kada su od dostavljača novca, koje su ranili, oteli 670 tisuća kuna.

Ivan Gunjača-Švabo (28) iz Trilja, koji je bio optužen i za neovlaštenu nabavu i posjedovanje vatrenog oružja, streljiva i eksploziva, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 12 godina zatvora, a Danijel Marušić-Florenco (27) na sedam godina. Proglašeni su krivima za pokušaj ubojstva iz koristoljublja, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i za razbojstvo, dok je Ante Anđelić-Zimba (26), vozač automobila kojim su pobjegli, oslobođen optužbi jer, kako je obrazloženo, nije znao što ostala dvojica smjeraju učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po optužnici oni su 7. siječnja ove godine, pokušavši oteti novac, teško ranili dostavljače novca u poslovnicu Splitske banke, zaštitara Zvonimira Zekana i djelatnika banke Antu Tičinovića. Gunjača je s Marušićem oko 8,30 sati na prepunoj tržnici presreo dostavljače i iz dvaju pištolja s osam hitaca pogodio Zekana, a jednim hicem Tičinovića, pritom im nanijevši ozljede opasne po život od kojih se do danas nisu oporavili i imat će posljedice cijeli život.

Marušić je zgrabio torbu sa 670 tisuća kuna te su pobjegli do Anđelića, koji ih je čekao u automobilu spremnom za bijeg.

Anđelić je uhićen za nepun sat, petstotinjak metara od mjesta pljačke, u blizini vlastitog automobila marke "mercedes" kojim su pobjegli. Tu je nađen i novac. Gunjača i Marušić skrivali su se dva dana, a uhićeni su u akciji specijalnih postrojba MUP-a u napuštenoj kući u Trogiru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara