54.144.73.205 US
 

Pretraživanje evidencija HZMO-a od sada i preko internet stranica

Piše:
ponedjeljak, 5.7.2004. 14:44
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) uveo je uslugu online pretraživanja evidencija Zavoda, radi što lakšeg i jednostavnijeg snalaženja osiguranika u problematici mirovinskog osiguranja, te postizanja što veće transparentnosti rada HZMO-a kao javne ustanove.

Nova usluga namijenjena je svima koji se nalaze u sustavu mirovinskog osiguranja, priopćeno je danas iz HZMO-a.

Pristup evidencijama Zavoda moguć je od lipnja 2004. preko Internet stranice Zavoda www.mirovinsko.hr na kojoj se nalazi nova rubrika "Upiti na evidencije HZMO-a".

Rubrika se sastoji od upita o podacima iz matične evidencije osiguranika (prijave na osiguranje, odjave s osiguranja i podaci o stažu i plaći iz baze podataka osiguranika) i upita o podacima iz baze uredskog poslovanja (podaci o kretanju spisa, odnosno o posljednjoj evidentiranoj aktivnosti u toj bazi podataka).

Osiguranicima je omogućen uvid u obje baze podataka, a korisnicima mirovine i podnositeljima zahtjeva za obiteljsku mirovinu samo iz baze podataka uredskog poslovanja.

Tim upitima omogućava se osiguraniku izravan uvid u (isključivo) njegove podatke u evidencijama HZMO-a, što se postiže dodjelom korisničkog imena i lozinke, koju može zatražiti svaka zainteresirana osoba.

Tiskanica zahtjeva za dodjelu korisničkog imena i lozinke može se naći također na web stranicama Zavoda, u rubrici "Tiskanica", i to posebno za korisnike i podnositelje zahtjeva za obiteljsku mirovinu, a posebno za ostale osiguranike. Tiskanice će također biti dostupne i na šalterima HZMO-a.

Nakon što stranka zatraži i zaprimi svoje korisničko ime i lozinku, podaci će joj biti dostupni u roku 24 sata.

Zainteresirane osobe mogu podnijeti zahtjev za dodjelu korisničkog imena i lozinke u bilo kojoj područnoj službi, ispostavi ili Središnjoj službi HZMO-a u Zagrebu.

Popunjena tiskanica zahtjeva može se predati osobno, pri čemu će se korisničko ime i lozinka dodijeliti odmah i uručiti stranci na šalteru (uz prethodnu obveznu identifikaciju stranke), a može se poslati i poštom (uz priloženu kopiju osobne iskaznice), te se u tom slučaju korisničko ime i lozinka dostavljaju poštom.

(Hina) pp/xmd ymd

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije