Prihvaćena ostavka umjetničke ravnateljice pulskog festivala, imenovanT. Lušetić

POMOĆNICA ministra kulture Željka Udovičić izjavila je danas da je jednoglasno prihvaćena neopoziva ostavka umjetničke ravnateljice "Pula film festivala" Dijane Mlađenović, a da je za novog umjetničkog ravnatelja imenovan Tedi Lušetić, koji je ujedno i ravnatelj javne ustanove "Pula film festival".

"Ostavka je jednoglasno prihvaćena zbog činjenice da je umjetnička ravnateljica i mimo festivalskog Vijeća donosila odluke i davala izjave koje samo Vijeće, kao najviše tijelo može potvrditi ili odobriti", izjavila je danas za Hrvatsku televiziju Željka Udovičić.

Navela je da se ostavka D. Mlađenović neće odraziti na program festivala jer je jučer prihvaćen konačni program i financijski plan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijana Mlađenović priopćila je jučer kako je neopozivu ostavku dala isključivo zbog stajališta i djelovanja Ministarstva kulture koje je uz ostalo, po njezinoj ocjeni, povrijedilo i podcijenilo dužnost umjetničkog ravnatelja festivala.

Među ostalim navela je kako je Ministarstvo utjecalo na program retrospektive, zaobilazilo i ignoriralo dužnost umjetničke ravnateljice pri medijskom predstavljanju festivala, tražilo potvrđivanje popisa gostiju festivala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara