Prijatelji životinja prosvjedovali pred grčkim veleposlanstvom

S TRANSPARENTIMA "Stop okrutnosti nad životinjama" i "Grčkoj olimpijsko zlato za sramotu" 20-ak aktivista nevladine udruge "Prijatelji životinja" prosvjedovalo je danas pred zgradom Grčkog veleposlanstva u Zagrebu zbog, kako su poručili, pokolja pasa i mačaka lutalica u Ateni uoči Olimpijade.

Procjenjuje se da su grčke vlasti u proteklih godinu dana otrovale ili poubijale 30-40 tisuća pasa i mačaka lutalica, izjavio je novinarima Bernard Vjeran Franolić, koordinator međunarodne kampanje u udruzi "Prijatelji životinja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tvrdi i kako su grčke vlasti pritisnute međunarodnom javnošću žurno donijele zakon o zaštiti životinja koji propisuje humane načine sklanjanja prekobrojnih pasa i mačaka lutalica i za njegovu primjenu izdvojile četiri milijuna eura, ali da se taj zakon još ne primjenjuje i da je donesen prekasno za ubijene životinje.

Predsjednik Udruge Luka Oman nije uspio u nakani da ga primi bilo tko iz Grčkog veleposlanstva kako bi veleposlaniku uručio "prosvjednu notu", a iz Veleposlanstva mu je poručeno da ju ubaci u njihov poštanski sandučić.
Zagrebački "Prijatelji životinja" kažu kako se današnjim prosvjedom pridružuju prosvjedu kakav se ovaj tjedan održava pred grčkim veleposlanstvima u New Yorku, Barceloni te ostalim španjolskim gradovima, kako bi poduprli udrugu Welfare for Animal in Greece (WAG).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara