54.198.195.201 US
 

Priopćenje sa zatvorene sjednice Vlade

Piše:
srijeda, 18.6.2003. 16:19
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

HRVATSKA Vlade je na današnjoj zatvorenoj sjednici predložila Saboru potvrđivanje po hitnom postupku Konvencije o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine, od 4. travnja 1997., Dodatnog protokola o zabrani kloniranja ljudskih bića, od 12. siječnja 1998. i Dodatnog protokola u svezi s presađivanjem organa i tkiva ljudskog porijekla, od 24. siječnja 2002.

U priopćenju vladinog Ureda za odnose s javnošću se navodi da je predloženo i potvrđivanje po hitnom postupku Protokola koji se odnosi na Madridski sporazum o međunarodnoj registraciji žigova, koji je usvojen u Madridu, 27. lipnja 1989. godine. Potvrđivanjem Protokola domaći podnositelji prijava žigova moći će ostvarivati međunarodnu registraciju svojih žigova, i u svim onim državama koje nisu stranke Madridskog sporazuma, a koje su stranke ovog Protokola. Isto tako, strani gospodarski subjekti moći će sukladno odredbama Protokola ostvarivati međunarodnu registraciju žigova u Republici Hrvatskoj.

Na današnjoj zatvorenoj sjednici usvojen je Plan prijama vježbenika u državnu službu za 2003. Prema Planu, predviđen je prijam 781 vježbenika I., II. i III. vrste. Sredstva za plaće vježbenika osigurat će se u okviru vlastitih sredstava pojedinih tijela državne uprave.

Izmijenjena je Uredba o Carinskoj tarifi za ovu godinu, u dijelu koji se odnosi na carine na uvoz živih goveda za klanje podrijetlom iz Europske unije. Izmjena je tehničke prirode s ciljem izbjegavanja nesporazuma prilikom uvoza i carinjenja živih goveda za klanje.

Vlada je odlučila otpisati potraživanje Ministarstva financija prema stečajnom dužniku Tekop d.d., u stečaju, Pula u iznosu od 118. 704 kune. Istom Odlukom odobrava se prijenos novčanog potraživanja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje prema stečajnom dužniku u iznosu nešto višem od 2 milijuna kuna, na Istarsku županiju, Grad Pulu i Savez samostalnih sindikata kao osnivače Radionice za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije