Priopćenje sa zatvorene sjednice Vlade

NA DANAŠNJOJ zatvorenoj sjednici Vlada je zadužila ministarstva, državne upravne organizacije, Hrvatsku narodnu banku i Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja da do ponedjeljka, 20. listopada, razmotre izvješća o ostvarivanju Plana provedbe sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Republike Hrvatske i Europskih zajednica i njihovih država članica za razdoblje prosinac 2003., priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Do istog datuma trebaju dati i prijedlog mjera za 2004. godinu i Ministarstvu za europske integracije dostaviti očitovanje u kojem će procijeniti mogućnost održanja predloženih rokova. Trebaju tome ministarstvu dostaviti prijedloge za eventualne izmjene rokova i pojedinih mjera kao i, ukoliko ocijene potrebnim, prijedlog novih mjera u 2004. godini.

Vlada je donijela Odluku o izradi strategije razvitka jezične kulture, Odluku o osnivanju Povjerenstva za izradu pojmovnika za službene prijevode akata Europske unije, odnosno hrvatskog zakonodavstva te Odluku o izdavanju službenih verzija prijevoda.

Vlada je, na prijedlog Ministarstva turizma, povukla iz saborske procedure Konačni prijedlog zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Konačni prijedlog zakona o boravišnoj pristojbi i Konačni prijedlog zakona o članarinama u turističkim zajednicama iz postupka donošenja, s obzirom da je u raspravi na radnim tijelima Hrvatskog sabora iznesen veliki broj primjedbi.

Donesena je Uredba o osnivanju Hrvatskog zavoda za mentalno zdravlje, čija osnivačka prava u ime Republike Hrvatske obavlja Vlada Republike Hrvatske.

Prihvaćena je odluka da Fond za regionalni razvoj RH uplati 3 milijuna kuna za Park Prevlaka d.o.o., kao temeljni ulog Republike Hrvatske kao jednog od osnivača.

Vlada je dala suglasnost Ministarstvu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave za preuzimanje obveza po ugovorima koji zahtijevaju plaćanje u idućim godinama, za troškove sanacije i adaptaciju zgrada Upravnog suda u Zagrebu, Trgovačkog suda u Zadru, Županijskog suda u Vukovaru i Kaznionice u Glini.

Osnovano je Povjerenstvo za praćenje realizacije Odluke o mjerama za sređivanje imovinsko-pravnoga, geodetsko-katastarskog i gospodarskog stanja u dolini rijeke Neretve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada je prihvatila prijedlog Udruge Spirit za pokroviteljstvo nad Međunarodnom pustolovnom utrkom - Hrvatski izazov 2004.

Donesena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje ugovora s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj o darovnici u iznosu od 350 tisuća američkih dolara za pripremne aktivnosti na projektu biološkog pročišćavanja otpadnih voda Grada Zagreba, kaže se, među ostalim, u priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.

Imenovanja:

Vlada je s današnje zatvorene sjednice uputila Hrvatskom saboru prijedlog za imenovanje Gorana Matešića za predsjednika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, za zamjenika predsjednika Mariju Cvrlje, a za članove Antu Perdića, Đanija Poropata i Gordanu Horvat, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Vlada je Hrvatskom saboru uputila prijedlog za imenovanje Vesne Podlipec i Čede I. Žica za članove Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja.

Hrvatskom saboru upućen je prijedlog za imenovanje predsjednika i članova Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje. Za predsjednika predložena je prof. dr. sc. Jasmina Havranek, a za članove vijeća, prof. dr. sc. Hildegard Auf Franić, prof. dr. sc. Davor Ivanković, prof. dr. sc. Jasmina Ledić, prof. dr. sc. Josip Lisac, prof. dr. sc. Ante Mihanović, prof. dr. sc. Rudolf Scitovski, prof. dr.sc. Ivan Šiber, prof.dr.sc. Zvonimir Šikić, dr. sc. Dušan Radić, dr. sc. Vera Gamulin, mr. sc. Mladen Proštenik, i Lejla Bosak, dr. med.

Vlada je Hrvatskom saboru uputila prijedlog za razrješenje dr. sc. Miće Klepo, dosadašnjeg predsjednika Vijeća za regulaciju energetskih djelatnosti, mr.sc. Eralda Banovca, zamjenika predsjednika i članove mr.sc. Ana Mariju Boromisa, Darka Pavlovića, i Ivonu Štritof, te imenovanje istih na razdoblje od pet godina.

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala Zorana Milanovića, pomoćnikom ministra vanjskih poslova u V. Upravi - Uprava za multilateralu.

Mirjam Katulić imenovana je tajnicom Ministarstva vanjskih poslova.

Željko Bulat imenovan je ravnateljem Javne ustanove Nacionalni park Krka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara