PRIZNANJA UDRUGE ZA VJERSKU SLOBODU

Udruga za vjersku slobodu u Hrvatskoj podijelila je šesnaest priznanja za naročit prinos i zasluge u promicanju i ostvarivanju vjerskih sloboda, jednakosti svih građana, načela Udruge i njezina rada, priopćio je danas Velimir Šubert, tajnik Udruge.

Prva priznanja primili su Franjo Dubrović, Ivan Fatorini, don Ivan Grubišić, Katarina Kruhonja, Peter Kuzmič, Ivan Lazić, Ševko Omerbašić, Boris Peterlin, Zoran Pusić i Jovan Slankamenac te posmrtno Srećko Badurina, Franjo Jurak, Andrej Lukša, Sulejman Mašović, Jovan Nikolić i Luka Vincetić.

Udruga za vjersku slobodu u Hrvatskoj ima 482 člana, a osnovana je 1994. te primljena u članstvo IRLA-e, Međunarodne nevladine udruge za vjersku slobodu.

"Nismo vezani za vjeroispovijedi, nego nas povezuje ideja o slobodi, jednakosti i ravnopravnosti ljudi", izjavio je Šubert, napomenuvši kako u Udruzi ima i ateista. Po njegovim riječima Udruga je od 1952. radila u ilegali, a pokrenula ju je skupina adventista, baptista i evangelika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izbornoj skupštini Udruge za vjersku slobodu, održanoj u početku srpnja, izabrano je novo vodstvo, a posebno se vodilo računa da budu zastupljene sve vjerske zajednice koje djeluju u Hrvatskoj, napominje Šubert. U Glavni odbor Udruge izabrani su Danijel Berković, Jasminka Domaš, Mladen Jovanović, Svetozar Lang, Branko Lovrec, Ljiljana Matković-Vlašić, Mirza Mešić, Drago Mojzeš, Simo Rajić, Pavao Skok, Velimir Šubert i Ivan Valek.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Jasminka Domaš.

(Hina) xpp/mc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara