107.22.48.243 US
 

Programsko vijeće HRT-a o novom će ravnatelju glasovati u ponedjeljak

Piše:
četvrtak, 18.3.2004. 16:48
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

PROGRAMSKO vijeće HRT-a danas nije glasovalo o novom glavnom ravnatelju, jer je neposredno prije glasovanja pozlilo članici Vijeća Nadi Gačešić-Livaković.

Iz zgrade HRT-a odvela su je kola Hitne pomoći, a Vijeće je odlučilo da će o novom ravnatelju glasovati u ponedjeljak.

Programskom vijeću danas se predstavilo sedam kandidata za glavnog ravnatelja koji su u desetominutnim izlaganjima iznijeli svoje programe rada, a potom 20 minuta odgovarali na vijećnička pitanja.

Za glavnog ravnatelja HRT-a prijavili su se Mirko Galić, Branimir Ježić, Bruno Kovačević, Nikola Kristić, Duško Radić, Mato Tomljanović i Petar Turković, koji jedini od kandidata trenutno nije zaposlen na HRT-u.

Kao svoje programske odrednice svi kandidati istaknuli su potrebu potpune digitalizacije radijskog i televizijskog programa, smanjenje broja zaposlenih, uvođenje modernijeg menadžmenta, zadržavanje vodeće pozicije HRT-a u radijskim i televizijskom prostoru, te kvalitetan i konkurentan program.

Većina vijećničkih pitanja odnosila se na racionalizaciju poslovanja, buduću poziciju HRT-a te njegovu ulogu u medijskom prostoru s obzirom na dolazeću konkurenciju.

Sjednici je prije nego što je Nadi Gačešić-Livaković pozlilo nazočilo svih deset članova Vijeća, a preostali 11. član tog tijela još nije imenovan nakon što je bivši član Slobodan Uzelac otišao na političku dužnost. Natječaj za tog člana nedavno je završio, nakon čega slijedi izbor u Hrvatskom saboru.

Budući glavni ravnatelj, koji se bira na četiri godine, mora dobiti najmanje osam glasova. U protivnom se natječaj ponavlja, kao i u slučaju da u glasovanju, koje se može provesti u više krugova, zadnja dva kandidata dobiju jednak broj glasova.

Na natječaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a pristiglo je 14 kandidatura, od kojih je njih osam zadovoljilo sve uvjete natječaja.

Kao uvjeti za dužnost glavnog ravnatelja navedeni su obvezna visoka stručna sprema s najmanje pet godina radnog iskustva i znanje jednog od svjetskih jezika. Kandidat mora imati i "organizacijske i rukovodne sposobnosti pokazane u dosadašnjem radu", a ne može biti stranački ili državni dužnosnik, odnosno osoba s imunitetom.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije