Projekt osnivanja udruge poduzetnika talijanske nacionalne zajednice

U SJEDIŠTU Talijanske unije u Rijeci danas je predstavljen program gospodarskog i poduzetničkog obrazovanja i osnivanja udruženja poduzetnika talijanske nacionalne zajednice za područje Rijeke i Istre.

Predsjednik Talijanske unije Maurizio Tremul izvijestio je da je voditelj projekta Gospodarska komora iz Trsta, a Talijanska unija glavni partner. Projekt bi trajao 16 mjeseci, a za njega su Vlada Republike Italije te manjim dijelom tršćanska Gospodarska komora izdvojile 260.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tremul je rekao da im je namjera pokretanje svih oblika udruživanja te uspostava institucionalne suradnje između talijanske nacionalne zajednice i poduzetničkog i gospodarskog sustava Italije.

U prvoj fazi analizirala bi se gospodarska struktura Istarske i Primorsko-goranske županije te sastavio program obrazovanja kadrova koji će voditi udrugu poduzetnika talijanske nacionalne zajednice. Zatim bi se osnovala udruga i održali seminari za predstavljanje projekta i rada novonastale udruge.

Millo Cavaglieri iz tršćanske Gospodarske komore izrazio je nadu u skori ulazak Hrvatske u EU, ocijenivši da bi i danas predstavljeni projekt mogao pomoći u ostvarivanju toga cilja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara