Protuamerički napadi i požar na naftovodu nakon Saddamove poruke

Protuamerički napadi i požar na naftovodu nakon Saddamove poruke
NIZ NAPADA na američke vojnike na sjeveru Iraka i izbijanje požara na jednom naftovodu uslijedili su u četvrtak, nakon što je dan ranije objavljena poruka, koja se pripisuje svrgnutom iračkom predsjedniku Saddamu Husseinu, u kojoj se okupacijske snage pozivaju na odlazak, a Iračani se pozivaju na "još snažniji otpor".

Požar je izbio na naftovodu udaljenom 9 km sjeverno od mjesta Baiji gdje se nalaze najveće rafinerije u zemlji, kazao je američki general Ricardo Sanchez, istaknuvši kako još nije poznato je li riječ o nesreći ili sabotaži. Naftovod povezuje rafineriju u Kirkuku i tursku luku Ceyhan.
U Mosulu, udaljenom oko 400 km sjeverozapadno od Bagdada od srijede navečer američki su vojnici nekoliko puta napadnuti, pri čemu su ozlijeđene najmanje dvije osobe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći sa srijede na četvrtak na ulici u Mosulu u neposrednoj blizini zgrade lokalne televizije koju podupire američko-britanska koalicija, pronađena su tijela dvojice ubijenih iračkih policajaca.

Na Centar za civilne i vojne akcije u Mosulu u četvrtak je ispaljeno pet raketa, pri čemu su lakše ozlijeđene dvije osobe, a nekoliko je vozila oštećeno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara