PROTUPOŽARNA VJEŽBA U VOJARNI ZEMUNIK

U vojarni Zemunik kod Zadra danas i sutra održava se završni dio metodskopokazne vježbe na temu "Potpuno protupožarno uređenje vojnih objekata", kodnoga naziva "Plamen04".

Vježba se inače provodi od 15. travnja ove godine, a sudjeluju snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i protuzračne obrane (PZO).

Brojnim novinarima i posjetiteljima danas je u krugu vojarne Zemunik pokazano gašenje požara na zrakoplovu. Združene protupožarne snage Zrakoplovne baze Zemunik, zračne luke Zadar i zadarske javne vatrogasne postrojbe ugasile su požar.

Današnjem dijelu vježbe bio je nazočan i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Slavko Barić koji je vježbu ocijenio "izvrsnom". Rekao je da je vojarna Zemunik, od nekada zapuštene i nesigurne, danas postala sigurna i uređena vojarna. Dodao je da će vježba "Plamen-04" biti temelj za izradu naputka o protupožarnoj zaštiti u svim vojarnama u RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cilj je vježbe uređenje vojarne Zemunik i postizanje standarda protupožarne zaštite na svim objektima Oružanih snaga.

Tijekom prošlih mjesec dana, koliko traje vježba, u vojarni Zemunik uređeno je deset kilometara protupožarnih puteva i prosjeka. Očišćen je i pojas ispod dalekovoda koji prolazi područjem vojarne. U vježbi je bilo angažirano oko 300 pripadnika Oružanih snaga RH, među kojima i 91 ročni vojnik.

Provedbu vježbe pomogle su brojne zadarske tvrtke i ustanove.

(Hina) xima yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara