PULA: ČLANOVI ODBORA ZADOVOLJNI RAZGOVORIMA s predsjednikom mesićem

Član Odbora za referendum, kojim se traži revizija prodaje zemljišta u Istri, Nenad Klapčić na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo ovotjednim prijemom kod predsjednika Stjepana Mesića kojega su članovi Odbora izvijestili o svojim aktivnostima te akciji prikupljanja više od 12 tisuća potpisa građana Istre za raspisivanje referenduma.

Po njegovim riječima, "predsjednik Mesić izrazio je zabrinutost i čuđenje što lokalne vlasti nisu bile od samog početka uključene u projekt "Brijuni-Rivijera"".

"Predsjednika smo upozorili na neprihvatljivu praksu da se zemljište na području Barbarige i Dragonere najprije prodaje, a da tek nakon toga županijska Skupština donosi promjene prostornog plana", kazao je Nenad Klapčić dodavši kako su Predsjedniku poručili da će i dalje nastaviti mobilizirati javnost koja je, kako je rekao, "već prepoznala da je u ovom slučaju riječ o rasporodaji nekretnina strancima, a ne o turističkom razvoju". Ujedno je dodao kako referendumskom inicijativom Odbor želi zapravo ojačati lokalnu demokraciju i iskoristiti zakonske mogućnosti kako bi se građani na najdemokratskiji način izjasnili o odlukama od dugoročnog značenja za razvoj Istarske županije.

Istaknuo je da Odbor nastavlja sa svojim aktivnostima i neće odustati dok ne ostvari cilj, odnosno do "poništenja štetnih županijskih odluka i revizije privatizacije zemljišta u Istri posljednjih godina".

"Ako su županijska Skupština i njezino vodstvo uvjereni da je zemljište nasuprot Brijunima prodano po proceduri koja ima potporu građana Istre, ne vidimo razloga da onemoguće održavanje referenduma o sudbini našeg vrijednog priobalja", kazao je Klapčić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je danas ponovno pozvao saborskog zastupnika Damira Kajina da podupre njihov prijedlog za osnivanje istražnog povjerenstva radi utvrđivanja zakonitosti rada državnih tijela te povreda javnog morala u postupcima naknadne prenamjene zemljišta na području Barbarige i Dragonere i osnivanja društva "Brijuni-Rivijera" bez pribavljenog mišljenja općinskih i gradskih vijeća.

Klapčić je naveo da će Kajin, ako je moralan, potpisati tu inicijativu jer je upravo on 5. kolovoza predložio da saborski zastupnici iz Istre pokrenu osnivanje saborskog istražnog povjerenstva kako bi se utvrdilo je li prodaja zemljišta na području Barbarige i Dragonere bila moralna.

"Ako ne želi potpisati inicijativu, smatrat ćemo da je on lažni narodni tribun koji pokriva sumnjive radnje svojih stranačkih kolega", zaključio je član Odbora za referendum Klapčić.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara