Pula: Nadbiskup Bozanić blagoslovio nova zdanja sjemeništa Redemtporis mater

U POVODU 10. obljetnice biskupijskog misijskog sjemeništa Redemptoris mater, kao i izgradnje nove kapelice, dvorane, kompjutorske sobe i spavaonica, danas je zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Josip Bozanić blagoslovio nova zdanja tog sjemeništa.

U njihovu izgradnju, kako je rečeno, dobročinitelji iz Hrvatske i Italije uložili su 2,5 milijuna eura.

Uz hrvatske biskupe, među kojima je bio i osnivač Redemptoris matera porečko-pulski biskup u miru msgr. Antun Bogetić, svečanosti su bili nazočni i biskupi iz Slovenije i Srbije.

"Početkom 90-ih godina nakon pada komunističkog totalitarizma tadašnji porečko-pulski biskup Antun Bogetić pobjednički je ustanovio ovo sjemenište, jedino takvo u cijeloj našoj zemlji. Danas se iz ovog sjemeništa diljem svijeta širi božje poslanje i neokatekumenizam", poručio je kardinal Bozanić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom svečanosti pročitano je pismo pape Ivana Pavla Drugog koji je bogoslovima poručio neka budu "zajednica vjere, ufanja i ljubavi".

Po riječima rektora sjemeništa Janeza Oberstara, tijekom 10-godišnjeg života Redemptoris matera iz tog je sjemeništa izašlo 30 svećenika koji su danas na službi po cijelom svijetu.

Sada u sjemeništu boravi 31 bogoslov iz Hrvatske, Srbije, Italije, Poljske, Ukrajine, Litve, Ekvadora, Kolumbije i Nikaragve.

Redemptoristi su katolička klerska družba koju je utemeljio sv. Alfons Liguorski 1732. u Scali u Italiji sa svrhom dušobrižničkog rada, posebno pučkih misija. Danas djeluju po cijelom svijetu i imaju oko 6000 članova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara