Pula: Zbog nevremena brojne intervencije Lučke kapetanije

ZBOG sinoćnog nevremena u Istri Lučka kapetanija je sinoć i jutros u nekoliko navrata intervenirala zbog havarija na moru koje su na koncu sretno završile.

Po priopćenju za javnost lučkog kapetana Josipa Lazarića među brojnim dojavama zaprimljena je i ona o nestaloj plastičnoj brodici dužine tri i pol metra jučer u 16,30 sati iz medulinskog zaljeva u kojoj se nalazio hrvatski državljanin Ivan Eling.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tijeku večeri i jutros organizirana je potraga te je danas oko 10 sati brodolomac pronađen na dvadeset nautičkih milja zapadno od svjetionika Porera. Neozlijeđenog brodolomca pronašao je motorni brod "Bios", a brodica za spašavanje Lučke kapetanije preuzela je vlasnika i njegovu brodicu te ih bez posljedica oko 13 sati doteglila u pulsku luku.

Po podatcima Lučke kapetanije jutros je zaprimljena i obavijest da su iz Banjola nestale dvije brodice - jedan plastični gliser dužine četiri metera i gumenjak sa šest osoba. Brodice su iz Banjola isplovile jučer, organizirana je odmah potraga brodicama i zrakoplovom, a obje nestale brodice danas su oko 13 sati doplovile bez posljedica u Banjole. Po izjavi voditelja brodica oni su se zbog nevremena sklonili u luku na otočiću Iloviku.

Djelatnici Lučke kapetanije sinoć su intervenirali u nekoliko navrata te su, među ostalim, iz uzburkana mora na porečkom području spasili više osoba među kojima i dvoje djece u gumenom čamcu. Među spašenima bilo je i surfera te nekolicina osoba na zračnim madracima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara