PULA: ŽUPANIJSKI DRŽAVNI ODVJETNIK O SLUČAJU AUTOBUSNOG KOLODVORA

U povodu podnošenja kaznene prijave protiv pulskog gradonačelnika Luciana Delbianca i njegovih četvero suradnika zbog sumnje da su potpisali štetan ugovor za Grad Pulu s prijevozničkom tvrtkom "Brioni" o najmu poslovnih prostora na Autobusnom kolodvoru, županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić večeras je izjavio kako Državno odvjetništvo nije nikada dalo suglasnost na ugovor koji je danas gradonačelnik Delbianco predočio na konferenciji za novinare.

"Kada bi bilo tko iz Državnog odvjetništva dao suglasnost na takav ugovor, vjerujte mi, on više ni trenutka ne bi radio u Državnom odvjetništvu", kazao je Nuić na konferenciji za novinare .

Dodao je kako je Općinsko državno odvjetništvo zaprimilo jedan takav ugovor o zakupu poslovnih prostora, zaključen između Grada i Briona, no da se taj ugovor bitno razlikuje od onoga kojega je danas prezentirao pulski gradonačelnik.

Naime, u ugovoru za koji je Odvjetništvo dalo pozitivno mišljenje, riječ je o klasičnom najmu, dok je u ovom spornom ugovoru riječ o nečemu sasvim drugom.

"Ugovor je mijenjan i mi na takav ugovor nismo dali nikakavu suglasnost. Upravo iz tog razloga smatramo da je bilo zloporabe ovlasti od pojedinih osoba", zaključio je Nuić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglasio je kako su policija i Općinsko državno odvjetništvo, u slučaju podnošenja kaznene prijave protiv gradonačelnika Delbianca i njegovih četvoro suradnika, postupili u skladu sa zakonom i strukom.

Državni odvjetnik Nuić također je novinare izvijestio kako je jedna od pet osoba, koje se navode u kaznenoj prijavi, tijekom popodneva prepraćena u policiju na informativni razgovor.

Na inzistiranje novinara Nuić je rekao da je riječ o pomoćniku pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i komunalni sustav Denisu Marasu.

"Kao županijski državni odvjetnik neću dopustiti da nam bilo tko podmeće nešto što nije učinjeno. Upravo zato odvjetništvo će ovaj predmet istražiti do kraja", zaključio je državni odvjetnik Vlatko Nuić.

(Hina) xdspo ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara