Pulski HDZ traži ostavku gradonačelnika Delbianca

PREDSJEDNIK pulskog HDZ-a Vlado Milić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli zatražio ostavku pulskog gradonačelnika Luciana Delbianca, držeći da bi to bio moralni čin dok se ne utvrdi njegova odgovornost na temelju kaznenih prijava koje je istarska policija podnijela protiv njega i suradnika.

Naime, Delbianca se tereti da je odgovoran za potpisivanje za grad Pulu štetna ugovora s prijevozničkom tvrtkom "Brioni" o najmu Autobusnog kolodvora i tamošnjih poslovnih prostora, premda je taj ugovor raskinut na sjednici Gradskog poglavarstva u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Grad Pula i njezini građani ne zaslužuju takvu vlast, koje rad prate brojne afere što se pretvaraju u nepregledne trakavice", kazao je Milić, dodavši kako pulski HDZ neće poduprijeti ni IDS niti IDF, a ponajviše ne, kako je rekao, "sadašnju pulsku vlast koja nije odraz volje birača s prošlih lokalnih izbora".

Milić smatra kako Pula, po veličini peti grad u Hrvatskoj, zaslužuje bolju vlast, navodeći kako je to najzaduženiji grad u Hrvatskoj te zamjera Delbiancu "što se iz najnovije afere kani izvući tvrdeći da nije znao kakav ugovor potpisuje". Milić je izjavio i kako inače u zadnje vrijeme "Delbianco mnogo toga ne zna, pa ni to odakle mu stan, zemljište ili dionice".

Predsjednik pulskog HDZ-a stoga je poručio kako je ta stranka spremna za nove izbore u Puli i preuzimanje vlasti. Međutim, svjestan je da će HDZ, ne bude li vladao Pulom samostalno, zasigurno dijeliti vlast s drugim strankama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara